Britzingen, een Duitse wijn

Duitse wijnen uit Baden van wijnhuis Britzingen 

De Duitse wijnen van Les Chiens Blancs Wijnimport


Sinds 1 december 2015 importeert en verkoopt Les Chiens Blancs Wijnimport ook een Duitse wijn van 1 Winzergenossenschaft, te weten Britzingen.
We hebben ons al een tijdje verdiept in de ontwikkelingen van de Duitse wijnen en het moet gezegd worden, die ontwikkelingen zijn de laatste jaren stormachtig geweest in positieve zin. Wij denken dat het nu tijd wordt om niet alleen onze klanten kennis te laten maken met deze Duitse wijnen, maar ook de horeca.

Britzingen ligt zo’n 30 km ten oosten van de Elzas in Frankrijk. Maar ondanks die kleine afstand is er een wereld van verschil met de Elzas. Dit is een bedrijf dat op heel diverse en verschillende terroirs hun druiven laten groeien. Britzingen profiteert van de kalksteen-achtige bodem. Het bedrijf kan hierdoor wijnen maken die een heerlijke mineraligheid bezitten in combinatie met frisheid.

Baden heeft een relatief warm klimaat en het gebied van de Kaiserstuhl heeft zelfs het warmste klimaat van Duitsland. Uit dit gebied komen bijvoorbeeld hele mooie wijnen van druiven als de Gutedel, de Weisser Burgunder, de Spätburgunder. Daarnaast hele mooie mousserende wijnen waarbij de 3 klassieke druivensoorten van de Franse Champagne ook gebruikt worden.

En op het gebied van de rode wijnen vormen de heiligen (St.Peter, St.Jacobus en St.Paulus) en de Muggardt wijn de top van de rode wijnen uit Baden. Tijdens elke wijnproeverij in het Fort zullen we deze wijnen ook laten proeven.


Vanaf 2016 zijn wij de agent voor heel Nederland van de wijnen van de Winzergenossenschaft Britzingen.

.


Speciale wijnen.

Voor de echte liefhebbers van zoete wijnen hebben we achter in het fort en ook in de 1ste ruimte van Les Chiens Blancs een speciale ruimte ingericht.

Deze wijnen zijn heerlijk op dronk en kunnen op feestelijke gelegenheden de sfeer zeker verhogen.

Maar ook zomaar om lekker van te genieten zijn deze wijnen zeker aan te bevelen. Op een van de proeverij kunt u zich hiervan zelf overtuigen.


Copyright © All Rights Reserved


Les Chiens Blancs Wijnimport, Dorpsstraat 843-F 1566 EH Assendelft,

tel o6 515 167 43  of 075 - 657 36 70 (voicemail) , info@leschiensblancs.nl 

                                   

K.v.K. Amsterdam 34097811,   iban: NL75ABNA 0608506206  BTW.nr. NL 805172129B01